2012. gada 7. novembris

Riga Fashion Week


Sen tas bija, bet tomēr.

Jā, arī es tur nokļuvu! Izrādās, ka tas ir ārkārtīgi ekskluzīvs pasākums, uz kuru var nokļūt tikai tad, ja Tev ir kāds svarīgs draudziņš, kas var sagādāt ielūgumus. Mākslīgi ekskluzīvs pasākums.

Bet, jāatzīst, ka Strahovas kundzei šis triks patiešām izdevās, jo, ja kaut kur nav tik viegli nokļūt, man noteikti tur vajag nokļūt! Līdzīgi kā tas bija ar hokeja čempionātu Latvijā, - vajadzēja par katru cenu nokļūt uz spēlēm un nokļuvu arī. Esmu piedzīvojusi realizējamies principu, ka, ja kaut ko ļoti, ļoti ievēlas, visa pasaule sadodas rokās un tas notiek. Līdzīgi notika arī šoreiz ar modi. Tiesa, man vajadzēja kustināt visus galu galus, lai dabūtu savā īpašumā maģiskos ielūgumus.

Un tā nu piektdienas vakarā kopā ar lielisku kompāniju devos uz pirmo modes skati - zīmola One Wolf šovu. Mūsu ierašanās notika bez aizķeršanās un uz attiecīgā uzvārda bija pieejami kārotie ielūgumi, un mēs veiksmīgi iekļuvām skates teritorijā. Publika pa lielam sadalījās divās daļās - uber modīgi ģērbušās sievietes, kas vai nu ir beigušas modes dizaina nodaļu LMA un tas noteikti ir redzami jāatzīmē, vai arī patreiz vēl studē attiecīgās mākslas un arī uzskata to par demonstrēšanas vērtu faktu. Tātad, atnākot stilīgi saģērbtam uz šo pasākumu, izcelties nevarēja - bet laikam minētās dāmas ar to nebija rēķinājušās.

Toties mana kompānija un es bijām visnotaļ klasiski elegantā stilā, kas par laimi nekad neiziet no modes, un attiecīgs bija arī novērtējums, jo rīkotāju meitenītes mums pašas piedāvājās atrast sēdvietas, acīmredzami, saskatot mūsos potenciālos pircējus. Ļoti mīļi. Jo sēdus vērot modes skati noteikti ir ērtāk. Viena vilka apģērbi ir unisekss štātes, kas sākumā tika piedāvātas visai drūmā izskatā ar vilka maksām, bet uz beigām tie vilki palika krietni mīlīgāki un krāsaināki. Es kā potenciālais pircējs varu teikt, ka šis tas no vilka kolekcijas man patiešām patika un varbūt kādreiz nākotnē es šo to varētu iegādāties.

Tad sekoja mūsu ēdam pauze un nākamās modes skates šturmēšana vēlāk vakarā. Pēdējā bija Sockbox jaunā zīmola Amoralle prezentācija un, attiecīgi, jaunās apakšveļas kolekcijas prezentācija. Šis satriecošais jaunums bija pievilcis veselu klāstu, tā saucamā, sabiedrības krējuma vīriešu, kas uzskatīja par savu pienākumu sevi spoži parādīt kameru priekšā pirms skates. Arī kopumā ļaužu daudzums salīdzinājumā ar pirmo skati bija pārsteidzošs, biju pat pārsteigta, ka Rīgas Mākslas telpa var panest tik daudz cilvēku. Ventilācijas sistēma gan nevarēja. Saprotams, ka iekļūšana šajā skatē bija prestiža jautājums jebkuram Privātās dzīves atainotajam varonim un zīmēšanās pirms skates notika ne pa jokam, kā rezultātā mēs ļoti jautri pavadījām laiku. Iespējams, ka šova kavēšanās varbūt pat īpaši tika novilcināta, lai visi, kas vēlas, taptu nofotografēti un iemūžināti nākošās nedēļas avīzei. Šīs nopietnās sabiedrības peripētijas mūs patiešām lieliski izklaidēja mokošās gaidīšanas karstumā laikā.

Toties pati skate gan bija patiesi skaista - īsts apakšveļu sapnis. Tiesa, lielāko daļu rītasvārku gan nevarētu atļauties valkāt skaistas un figūrīgas jaunās māmiņas, jo viņu mazie puikas noteikti būtu zināmā neizpratnē par tādu mammu izskatu pie brokastu galda vai rīta tualetē. Bet bagātu kungu mīļākajām gaisīgie rītasvārki derētu kā uzlieti. Tomēr rītasvārku ierobežotā pieejamība un valkāšanas iespējas jau nepadarīja tos mazāk skaistus - patiesa bauda acīm un radošai domai. Un uz tieši tik pacilātas un gaisīgas nots arī beidzās mans lielais modes nedēļas notikums. Gribētos citugad atkal aiziet, jo tās skates tomēr ir tik skaistas. Tāds īstu sieviešu sapnis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru