2012. gada 4. aprīlis

Raibi gadalaiki

Nu kurš gan var apstrīdēt, ka mūsu dzīve nav raiba? Vienu dienu spīd saule un mēs jau gandrīz izģērbjamies pliki pavasarim pretim, bet otrā rītā sētnieks tīra sniegu!
Raibi iet arī citās jomās. Pēterim Emīlam dažādās dzīves aktivitātēs izpaužas viņam dotie vārdi. Kad viņš rātni sēž un domīgi ēd putru, priekšplānā iznāk nopietnais un nosvērtais Pēteris. Bet, kad viņš lien pie Rodža būra un plosa nost dzeram traukus, un bēg, kad mamma nāk aizrādīt, tas ir mazais Emīls. Nu jau kādu laiku Pēterim tā ir viena no iemīļotākajām blēņām. Rodža atkritumu kaste beidzot tiek likta mierā, bet tagad tiek purināti dzeram trauki. Un galvenais, ka Pēteris labi zina, ka to nedrīkst darīt, jo, kad viņam kaut pa gabalu aizrāda, viņš uzreiz saprot, par ko ir runa, mazliet atstājās vai bēg prom, ja mamma atrodas bīstami tuvu un varētu viņu aizvākt, bet pēc brītiņa atkal ir klāt! Dzeram trauku teroru var pārtraukt tikai piedāvājot kaut ko interesantāku vai aiznesot Pēteri uz citu istabu.
Lai gan tas varbūt var likties kā blēņdarbs, tomēr Pētera nosvērtais raksturs izpaužas arī detalizētā veļasmašīnas satura pārbaudē. Veļasmašīna, arī izslēgta, ir Pētera viens no top objektiem, tāpēc viņš bieži iet to pārbaudīt un izkrāmēt, dažreiz arī slapjo veļu, ja tā tur ir aizmirsta - kārtībai jābūt, citādi vēl aizmirsīs!
Vakar atbrauca ciemos Pētera māsīca un atveda Pēterim dāvanā kaudzi ar skaistām drēbēm. Tad nu Pēteris šodien ir saģērbts kā īsts dendijs, slaistās pa māju un gaida ciemiņus. Īpaši izcili viņam izskatās GAP jaka ar kapuci un austiņām, nu tik saldi, saldi....ka pilnīgi prasās cukurgailīti uzkost, viņu ieraugot ar tām austiņām!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru