2012. gada 3. jūnijs

Svarīgie darbi


Blēņas Pēteris Emīls sastrādā reti, turklāt viņa sastrādātās blēņas jau nemaz īsti par blēņām nevar saukt, jo vairumā gadījumu Pēteris nesaprot, ka konkrētais darbs varētu tikt uzskatīts par blēņu. Tāpēc tos var saukt par svarīgiem darbiem, jo tie tiek izpildīti ar svarīgu sejas izteiksmi un visā nopietnībā.
Visvairāk, protams, cieš trusis Rodžers, kas uzbrukumus sev pārcieš stoiciskā mierā un nebūt nelaižas lapās no Pētera. Pētera iecienītākā nodarbe ir pieiet pie atvērtā Rodža būra, izbērt Rodža ēdamo vai nu uz grīdas, vai turpat būrī, un pēc tam pa saujiņai sākt pārkrāmēt visu būra saturu uz grīdas. Rezultātā Pēteris sēž izbārstītajos barības atlikumos, pavalkātos truša pakaišos un pusgrauztā sienā, kas kādam, saprotams, pēc tam ir jāsavāc un pats trušu būra inspektors jānopurina no gružiem.
Bet šodien Pēteris pamanījās sastrādāt vairāk svarīgu darbu.
Uz virtuves galda stāvēja pilna lauku piena krūze un lēni ieņēma istabas temperatūru. Pēterim ļoti interesē viss, kas atrodas uz augstā virtuves galda, tāpēc lietas tiek noliktas pašā galda viducī, lai jaunskungs netiek klāt. Bet, ai! Visu jau tā pa centimetriem vienmēr nevar nolikt, tāpēc šodien lidojumu piedzīvoja piena krūze un Pēteris bija slapjš no krūtežas līdz pat papēžiem. Labi, ka uz galvas neuzlēja pienu, jo mums bija jādodas ārā no mājas un bija krietnā steigā jāmaina visa tualete.
Cits gadījums bija vakarā. Puika šiverē pa koridora atvilktnēm un pa brīžam pazūd man no redzes loka, un pēkšņi es konstatēju, ka ir iestājies klusums, un tas parasti nozīmē svarīgos darbus. Kā tad! Nejauši bija palikuša vaļā durvis uz tualeti un jaunskungs veikli darbojas pie atvērtā poda - lidina iekšā tualetes papīra rulli, velk ārā un papurina pa gaisu, lai visas sienas būtu slapjas, un tad atkal met podā atpakaļ un pēc tam velk ārā. Lieki piebilst, ka arī viņš pats bija slapjš no galvas līdz kājām. Bet dikti priecīgs, ka beidzot atradis sev aizraujošu nodarbi. Man nācās nenormāli valdīties, lai nesāktu pilnā kaklā smieties un tādējādi signalizēt, ka šī nu gan ir jautra rotaļa, kuru droši var atkārtot. Tā nu Pēteris šodien divreiz pārģērbās ārpuskārtas, un pa vidu vēl paspēja pabūt Brīvdabas muzejā un tur vēl kādas piecas reizes vilkt jaku nost un atkal virsū - varena pārģērbšanās diena!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru