2011. gada 29. decembris

Lielais

Pēteris Emīls tagad sēž mašīnā kā lielais. Jo beidzot Pēteris ir sagaidījis Lielbritānijā pasūtīto autokrēsliņu. Pati krēsliņa atbraukšana nebija nemaz ilgi jāgaida, ilgi bija jāgaida kāda izdevīga akcija.
Bet, kas gaida, tas sagaida. Un tā nu Pēteris tagad sēž pēdējā modeļa vienā no drošākajiem krēsliņiem par apmēram puscenu (salīdzinājumā ar Latvijas veikalu cenām).
Mana pieeja autokrēsliņa jautājumam bija vienkārša. Ja nevaru dabūt no paziņām lietotu krēsliņu (un tieši tā šoreiz gadījās), tad jāpērk jauns un ļoti labs. Jauns un ļoti labs Latvijā maksā minimālās algas apmērā. Tātad Latvijā tādu krēsliņu pirkt būtu pilnīgs neprāts vai galēja izšķērdība. Toties tas netraucē aiziet uz Latvijas dārgajiem veikaliem, piemērīt krēsliņu dzīvajā, un pēc tam meklēt krēsliņu internetā.
Salīdzinoši mazas preces Latvijas interneta veikalos var iegādāties par krietni zemākām cenām kā parastajos veikalos, bet lielākas preces neizceļas ar tik lielu cenu starpību. Jo īpaši autokrēsliņi, jo te taču ir runa par bērna drošību - pašu galveno - tātad, šajā jautājumā var plēst vecākiem, cik ādas grib, un vecāki raudādami maksas. Tomēr ne visiem vecākiem ir tik mīkstas un siltas sirdis attiecībā uz Latvijas veikalu mārketingu, tāpēc man neatlika nekas cits kā lūkoties ārvalstu interneta veikalu virzienā, apbruņoties ar pacietību un gaidīt kādu izdevīgu akciju.
Kā jau normālā Rietumeiropas valstī pieņemts, Lielbritānijā Ziemsvētku atlaides ir pirms svētkiem (un nevis pēc svētkiem, kā tas ir Latvijā), tāpēc, pateicoties acīgiem portāla cālis iedzīvotājiem, man izdevās noķert, mandomāt, šī gada izdevīgāko darījumu. Turklāt, es kā ekonomiska mamma iegādājos krēsliņu, kas Pēterim derēs visus gadus līdz viņam vairs krēsliņu nevajadzēs, tātad divi krēsliņi vienā.
Sākumā man gan bija mazliet bail, ka krēsliņš būs ļoti liels un Pēteris izskatīsies kā īkstītis. Bet nekā - normāls krēsls, der kā uzliets, tāpēc man nav īsti skaidrs, kāpēc ir vajadzīgs vel kāds pārejas modelis diviem trim gadiem, ja uzreiz var iegādāties visu dzīvei nepieciešamo par tādu pašu cenu un tikpat drošu. Un tagad puika brauc uz veselību!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru