2011. gada 4. decembris

Mācības

Pēdējās dienās Pēteris Emīls mācās vis kaut ko.
Aizvakar nopirkām ūdens pudelei soša vietā mīksto snīpīti, tad nu bija jāiemācās ar tādu dzert. Pēteris zina, ka pudelītē ir ūdens, ar ko reizēm var paspēlēties, bet reizēm var arī padzerties. Tāpēc, kad es viņam sniedzu pudelīti, viņš sajūsmināts sniedzās pretim un gatavojās dzert. Un še tev! Priekšā kaut kāds nepazīstams snīpis! Pēteris paliek nikns, krata pudeli, grūž nost no mutes un skaļi bļaustās. Nekas nelīdz, mamma nāk virsū ar pudelīti. Pēteris it kā dzert grib, bet, vienu reizi pamēģinājis snīpīti, neparko negrib sūkt ūdeni no tā. Un sāk bļaut, riktīgi - mamma, palīgā, kas tas par sviestu, kāpēc nav soša, bet ir kaut kāds snīpītis?! Pēteris aizkaitināts bļāva tā, ka jumts mājai cēlās nost, bet es pacietīgi turēju pudelīti mutē, gaidot, kad viņš izdomās pamēģināt pasūkt snīpīti. Pēc divu minūšu aizvainotās bļaušanas Pēteris nolēma pamēģināt padzert ūdeni caur snīpīti, un tas izrādījās tik vienkārši, ka viņš pats bija ļoti pārsteigts par to, ka viņam mutē nokļūst ūdens! Un pēc minūtes viņš jau bija aizmirsis savu briesmīgo bļāvienu un smaidīja - ped aspera, ad astra.
Pa šo laiku Pēteris ir arī iemācījies, ka presētās zāles bumbiņas nav ne cik garšīgas un tās vairs neēd, bet toties ar lielu interesi rāpo Rodžim pa pēdām un uzlasa mazās bumbiņas un katrreiz tās cītīgi pēta un virpina pirktos. Vēl Pēteris ir iemācījies, kur ir truša māja, un uzturēties blakus Rodža mājai, padauzīt pa režģi, pasist durvis, parībināt, īpaši, kad Rodžis guļ būrī, - ir pašas interesantākās nodarbošanās.
Pēteri arī ļoti sajūsmina remontdarbi, līdzīgi kā trusis, viņš mēģina iekļūt remontējamā istabā - vai nu abiem patīk balta krāsa vai garšo kaļķis. Kad pārvedām krāsu bundžas, tajā vakarā Pēteris kādu stundu tupēja pie bundžām - grabināja tās, bakstīja un bužināja.
Vēl Pēteris un arī es esam atklājuši, ka Pēterim var uzvilkt arī zeķubikses, protams, ja ar viņu labi sarunā. Tā man likās neiespējamā misija, bet kopš viņš sēž, šāds numurs ir tapis iespējams. Uzadīju Pēterim getras, tad nu viņš tagad kā tāds tautas deju dejotājs dažreiz rāpo ar zeķubiksēm un getrām un silda savus muskuļus.
Tā kā Pēterim ļoti interesē lampas, šodien viņam par godu uzliku Ziemassvētku krāsainās, mirgojošās lampiņas. Domāju, ka viņam ļoti patiks. Bet nekā, Pēteris saprot, ka tā ir tikai tāda māžošanās un nekādu reālu gaismu nedod, tāpēc parastās lampas viņu joprojām interesē vairāk - mazais reālists.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru