2011. gada 12. marts

Košums

Vai Mārtiņam Freimanim veltītais koncerts bija košums? Lielos vilcienos var teikt, ka zināmu košuma daļu tas ieviesa cilvēku dzīvēs. Bija arī daži pārsteigumi.
Pirmais pārsteigums bija pirmais izpildītājs, kas saucās Livingo vai Lidingo (nu kaut kas līdzīgs zviedru ciemata nosaukumam), - nesaprotu, kāpēc koncerts ir jāatklāj ar dziedātāju, kam katastrofāli trūkst muzikālās dzirdes un tiek dziedāts šķībi?!
Cits pārsteigums bija Kaža. Tāds enerģisks, varbūt kaut ko pārņēmis no sava lielā drauga Freimaņa, bet skatuves šarms un harisma viņam piemīt, un, kad dziedās Freimaņa vai kāda cita komponista dziesmas, būs arī tīri labi klausāms. Nevajag visiem mēģināt komponēt, pilnīgi pietiek būt izcilam izpildītājam.
Un vēl viens pārsteigums bija Lauris. Aaa, jā, vēl arī Jana Kay pārsteidza ar to, ka joprojām nav iemācījusies latviešu valodu un Lauri Reiniku pieteica kā Lauru Reiniku - zāle no sajūsmas noelsās. Bet Lauris beidzot laikam bija pieaudzis, bija uzvilcis baltu kreklu un tumšu, lieliska piegriezuma un materiāla uzvalku, un matu balinātāju bija atstājis mājās. Tā nu viņš tāds švītīgs un pieaudzis dziedāja un, varu derēt, ka padsmitgadniecēm šāds Laura tēls patīk daudz labāk, nekā balinātais puika.
Starp citu, tikai vakar uzzināju, ka Reiniks visu laiku senāk pagātnē esot dziedājis angliski un tikai ar Sirds sadeg neparasti sācis dziedat latviski, kas ir pirmā Freimaņa dziesma (vārdi), kas sarakstīti Laurim. Un Lauris bija pat iemācījies runāt, - ļoti sakarīgi un sirsnīgi. Nevar viņu, protams, salīdzināt ar tādu runas mākas speciālistu kā Fredi, kas koncerta laikā lieku reizi pierādīja, ka, neskaties uz viņa jaunajām draudzenēm, pieminētam depresijām un visādām citām dīvainībām, Fredis spēj auditorijas vairākumu iekarot ar diviem teikumiem, bet Lauris bija kļuvis krietni labāks runātājs, nekā vadot šovus.
Tāpēc, noskatoties koncertu, man radās daži novēlējumi: Kažam - izvēlēties pareizos komponistus izpildīšanai, Laurim - turpināt pieturēties pie uzvalka un nekrāsotiem matiem, un Fredim - turpināt dāvināt ironisku smieklu dzirksti publikai.
Vispār grupa Per arī bija labi. Solists ar rozā biksēm mani īpaši sajūsmināja.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru