2011. gada 19. maijs

Alternatīvas

Kādas mums ir alternatīvas 21.gadsimtā, ja pēkšņi ierastais saimniecības ritms mājās izmainās? Teiksim, pazūd elektrība un jāsēž sveces gaismā. Tā taču ir gatavā katastrofa! Tas nozīmē, ka mājās nedarbojas nekādas elektroniskās ierīces, un uzreiz ir jāuzdod jautājums, vai mēs spējam eksistēt bez ziņu portāliem un sociālajiem tīkliem.
Mums notika cita ķibele. Saplīsa apkures katls. Ja tas notiek vējainā pavasarī, tad pieaudzis cilvēks uzvelk biezāku jaku, iedzer siltu tēju un pačīkst, ka no krāna tek aukstais ūdens.
Bet kā paskaidrot Pēterim Emīlam, ka tagad vienas drēbju kārtiņas vietā būs jāvelk vairākas un ka ūdens no krāna tek auksts? Principā Pēteris īpaši neprotestē pret ģērbšanos, arī pie pāri galvai ģērbjamo apģērbu vilkšanas un cepures likšanas, kas bērniem klasiski nepatīk. Bet nu trīs jaciņas vilkt ir laikietilpīgi un garlaicīgi, tāpēc protesta akcijas ir pilnīgi noteikti sagaidāmas. Un arī dažas svarīgas ķermeņa daļas nevar uz ātro nomazgāt, ir speciāli jāsilda ūdens, jo Pēteris lieliski prot atšķirt siltu ūdeni no auksta. Tikai pamēģiniet ar aukstu ūdeni viņa kaut kur iebakstīt, reakcija būs tūlītēja.
Tāpēc mēs tikām evakuēti, vispirms uz laukiem un pēc tam uz citām pilsētas malām, kamēr apkures katls tika sataisīts vismaz tik daudz, lai varētu izvilkt līdz rudenim. Tad nāksies pirkt jaunu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru